Het Jaardiner. Een diner dat een jaar voorbereiding vergt.

Zaterdag 28 september

Dineren en kamperen op Landgoed Lheebroek.

Het Jaardiner is een maakproject van ontwerpers Yke Bartels en Majorie Kool. Een jaar lang hebben ze met veel liefde gewerkt aan het verbouwen van groenten, het bedenken van gerechten en het maken van het servies. Met de handen in de klei en de voeten in de moestuin.

Bereidingstijd: 525.948 min

“We hopen dat het project iets teweegbrengt en verbindt. We zijn vervreemd geraakt van de oorsprong van voedsel en hoe lang het duurt om iets te verbouwen. Wat er bij komt kijken wanneer je alles met de hand bereidt. Als je dat proces een jaar lang volgt, dan krijgt een gerecht meer betekenis.”

Overnachten
Yke Bartels Yke Bartels

Overnachten

28 september vindt ons Jaardiner plaats. Dineren, kamperen en vuurtje stoken op landgoed Lheebroek.

Meer lezen
Bottelen
Yke Bartels Yke Bartels

Bottelen

We hebben 20 liter perencider gebotteld. Cheers!

Meer lezen
Proefkoken
Yke Bartels Yke Bartels

Proefkoken

Wat zullen we maken? We willen straks graag een gevarieerd doordacht menu aanbieden.

Meer lezen
Eerste oogst!
Yke Bartels Yke Bartels

Eerste oogst!

De eerste oogst: bloemkolen, courgette, doperwten, bieslook, peterselie, koolrabi en spitskool.

Meer lezen
Beestjes
Yke Bartels Yke Bartels

Beestjes

Terwijl er in de rest van Nederland een slakkenplaag heerste, leek het bij ons nog mee te vallen.

Meer lezen
Het groeit
Yke Bartels Yke Bartels

Het groeit

Courgette, radijs, bonen, kolen, aardappelen. Alles groeit als Kool.

Meer lezen
Bijenkast
Yke Bartels Yke Bartels

Bijenkast

Sinds het voorjaar staat er naast de moestuin een bijenkast van imker Gelmer van Noord.

Meer lezen
Perencider
Yke Bartels Yke Bartels

Perencider

Perencider maken, leuk idee, alleen hoe moet dat eigenlijk? Tom Hoogland van Walt Cider schoot ons te hulp. We kregen uitleg en mochten zijn pers gebruiken.

Meer lezen
Perenoogst
Yke Bartels Yke Bartels

Perenoogst

In oktober hebben wij peren geoogst. Na wassen, wegen en sorteren hadden we ruim 30 kilo peren.

Meer lezen
30-delig
Yke Bartels Yke Bartels

30-delig

Begonnen met het handvormen van het 30-delig servies. Het plan is om alles zelf te maken.

Meer lezen
Van start
Yke Bartels Yke Bartels

Van start

In het najaar van 2023 zijn we begonnen met de voorbereiding voor de moestuin. ‘Lasagna gardening’, een techniek waarmee je op een gelaagde manier te werk gaat.

Meer lezen

Kom je ook?

Een ticket voor Het Jaardiner kost all-in 175 euro per persoon. De prijs is voor een uitgebreid diner inclusief drankjes, kunst en beleving, een kampeerplek met ontbijt en je krijgt een set handgemaakt servies mee naar huis. Er is een beperkt aantal tickets beschikbaar dus wees er snel bij. Meld je aan via onderstaand formulier.

Dineren & kamperen

Op Landgoed Lheebroek is plek voor 30 gasten dus meld je snel aan.